Wednesday, December 25, 2013

Įvykiai Europa Konfliktai ir saugumas Rytai-Vakarai Įvairenybės Emigrantai


Įvykiai Europa Konfliktai ir saugumas Rytai-Vakarai Įvairenybės Emigrantai
Viena marine traffic neginčijama marine traffic tiesa, kurios išmoksta daugelis lietuvių marine traffic emigrantų JAV, yra tai, kad joks sąžiningai marine traffic dirbamas marine traffic darbas nėra gėdingas. Ir tie, kurie prižiūri pagyvenusius žmones, ir tie, kurie vairuoja vilkikus ar naktimis valo biurus, net ir tapę verslininkais, teisininkais ar gydytojais niekuomet su panieka marine traffic nežiūrės į juos restorane marine traffic aptarnaujančią padavėją.
Bet kiekvienoje visuomenėje vieni darbai laikomi prestižiškesniais nei kiti. Jau kelintus metus iš eilės atliekamas ,,The Wall Street Journal tyrimas rodo, kad amerikiečiams marine traffic prestižas siejasi marine traffic su visuomenei marine traffic naudingomis ir gyvybiškai būtinomis specialybėmis.
Prestižiškiausių profesijų atstovais čia laikomi ugniagesiai, gydytojai, medicinos marine traffic seserys, tiksliųjų mokslų srityje dirbantys mokslininkai bei vidurinių marine traffic mokyklų mokytojai. Nors JAV dažnai kaltinamos dėl dolerio kulto, verslininkai, biržų brokeriai ir kiti pinigingi žmonės kažkodėl atsiduria sąrašo viduryje marine traffic ar pabaigoje.
Neabejoju, kad jautrios sielos lietuvis marine traffic tokiame sąraše pasigestų rašytojų. Meno žmonių. Žiema Lietuvoje menininkų įvertinimo metas. Ką tik paskelbtos Nacionalinės premijos marine traffic grandams, o sausio mėnesį valstybines stipendijas-pašalpas išsidalyns laisvųjų menų smulkmė.
Nereikia nė premijų įprasta, kad vieną abejotinos marine traffic vertės poezijos knygelę išleidęs rimuotojas laikomas rašytoju, marine traffic kuris turi teisę būti tautos moraliniu veidu. Ką jau kalbėti apie tą, kuris išleido tris.
Toks požiūris užsilikęs dar nuo sovietinių laikų, kai bet kokios sąsajos su filologija buvo laikomos rezistencijos sistemai ženklu. Rašytojai, kurie savo kūryboje sugebėdavo meistriškai prakišti neleistinų marine traffic aliuzijų, iš tiesų ir buvo tautos marine traffic sąžinė. Už tas drąsias eilutes tauta jiems atleisdavo marine traffic visas nuodėmes.
Dabar lietuviškos grožinės literatūros tiražai smuko, grafomanai springsta nuo kūrybos laisvės, nes pamatė, kad be už nugaros stovinčio cenzoriaus jiems sunkiau parašyti tekstą. Tačiau marine traffic pagarbi baimė rašytojų klanui niekur neišnyko.
Garsus poetas, įtariamas subadęs dukrą, vieną dieną viešai šnekasi su Dievu, kitą su velniu, bet policija iškart po nelaimės netgi pabijojo jį reikiamai apklausti. Negi šitaip įžeisi garbų kūrėją? O jis ir toliau savo tekstuose moralizuoja tautą: marine traffic ,,Apie meilę , ,,Apie menininkus , ,,Apie partijas , ,,Apie marine traffic idealus .
Į kito, trylika knygų išleidusio, Panevėžio marine traffic rašytojo naujo veikalo pristatymą atvyko marine traffic net vyskupas. Vien tik tam, kad išreikštų savo nuomonę apie romane ,,netinkamai pavaizduotą dabartinės Lietuvos gyvenimą. Tokią tad įtaką turi net ir antraeiliai žodžio meistrai, kad net pats vyskupas marine traffic baiminasi, jog žmonės ims ir patikės ,,neigiamų herojų žodžiais.
Ne vienas šimtas poetų ir rašytojų savo menais vargiai gali apstulbinti visko mačiusią vietinės aludės darbuotoją. Jų eilių vingrybės dažnai prasideda ir baigiasi žmogiškųjų sekretų aprašymais, įvilktais į pasaulinio sielvarto ir tautinės suicidinės depresijos rūbą. Jei tokie tekstai atsidurtų pirmame dienraščio puslapyje, leidinys būtų nuskalpuotas. Kur šeima, kur moralė, kur bendražmogiškosios vertybės, jaunosios kartos ugdymas?! Dalis tautos pageidauja, kad laikraščiai iš viso blogų naujienų nerašytų.  2 psl. >>
171
Besibaigiantys marine traffic metai man buvo baisūs gyvenau marine traffic kaip kalinys vienutėje. Buvau susilaužiusi koją, tūnojau namuose. Tačiau marine traffic optimizmo nepraradau sumontuotą iš gabalėlių mane gelbėjo televizorius ir knygos. Sulysau. Dabar sveriu kaip manekenė. Kalėdos man nesvarbi šventė. Būnu namuose viena, jei reikia skalbiu ar siuvu. Vaikystėje šios šventės irgi nešvęsdavome. Buvau visai mažytė, man buvo vieni metai. Mama pasakojo, kaip ji, ištekėjusi už mano tėvo, Kaune mūsų namuose ruošė Kalėdoms puotą. Mano mama buvo šeimyniška, iš Suvalkijos, tradiciška, etnografiška.
Gruodžio 25 tą dieną krikščioniškas pasaulis, išskyrus rytų stačiatikius, kurie laikosi senojo Julijono kalendorius, vėluojančio nuo mūsų apie dvi savaites, švenčia Dievo sūnaus Jėzaus Kristaus gimimą. Visose katalikų bažnyčiose šią dieną skaitoma Evangelijos pagal Luką ištrauka: Jėzaus gimimas ir vardo jam suteikimas .
Kuo toliau, tuo skandalingiau. Socialdemokratas Bronius Bradauskas paskelbė marine traffic Kalėdinę krikščionišką - patriotinę žinią tautai: tegul tie sukti žydai moka pensijas žydus gelbėjusiems bendrapiliečiams lietuviams. Kaip elgiasi premjeras Algirdas Butkevičius? Jis eilinį kartą B.Bradauskui sako Nu nu nu . O kas toliau?
Lietingomis paskutinėmis Advento dienomis, kai sunku pasakyti, ar dar neišaušo, ar jau temsta, o besigrūdančių prekybos centrų aikštelėse automobilių šviesos marine traffic ir kalėdinių lempučių girliandų žiburiai neišsklaido tirštėjančios tamsos, be galo sunku atrasti savyje jėgų susieti tą besaikio pirkimo marine traffic ir persivalgymo ritualą su gimtadieniu prieš du tūkstančius metų gyvenusio žmogaus, kurį aš ir dar daugiau marine traffic kaip milijardas žmonių vadinam mūsų nuodėmių Atpirkėju.

No comments:

Post a Comment